Gärdsjöspelen - Det gör vi om!

Det blev en lyckad comeback för Gärdsjöspelen 2018! Foto: Siljan News Det blev en lyckad comeback för Gärdsjöspelen 2018! Foto: Siljan News
I helgen gjorde Gärdsjöspelen comeback efter två års uppehåll, denna gången med oss vid rodret, och med de förutsättningar vi hade både ekonomiskt och personalmässigt så är vi mycket nöjda med hur det blev!

Det stora dragplåstret även denna gången var de Ukrainska kosackerna, men många hade i år också hittat till tornerspelen mellan Riddare och Amazoner, vilket vi tycker är oerhört roligt! Det är ju bara vi och Riddarorden Jemtlandicum som rider med Kvinnliga krigare och det blir en speciell dynamik som publiken gillar.

Vi hade en debuthäst med på tornerspelsarenan i år - Zero Dreams' Eye Catcer, riden av Ekskogens Riddare, samt en ny banväpnare i Assar, och alla gjorde det väldigt bra! Spelet på lördagen vanns av Amazonen Marion från Riddarorden Jemtlandicum och på söndagen av vår egen Lord Wiiltfaahre. Våra duktiga tjejer sålde hamburgare och läsk i rasande fart under hela helgen och vi passar på att tacka alla som på något sätt gjort spelen möjliga i år! Sponsorer, besökare och alla funktionärer. Utan er, hade inget av detta varit gått att genomföra.

Sent på söndag kväll beslutade styrelsen i Dalecarlian Knights, att Gärdsjöspelen återkommer i Dalecarlian Knights regi den 24-26 maj 2019 på samma plats.

Bilder och filmklipp hittar ni på Gärdsjöspelens Facebooksida
Mediabevakning hittar ni på Gärdsjöspelens hemsida


Glöm inte bort, att du också kan stötta vår kamp för en levande landsbygd genom att bli stödmedlem i föreningen! Det kostar 100 kr och det går att betala med Swish. Betalningsuppgifter hittar du längst ner på vår hemsida.