De  7 Rikenas Juvel

Här kommer de, Riddarna och Amazonerna för att erövra De 7 Rikenas Juvel. Foto: cyroo.se Här kommer de, Riddarna och Amazonerna för att erövra De 7 Rikenas Juvel. Foto: cyroo.se
Ore-veckan inträffar alltid vecka 28 och får byarna runt Oresjön att blomstra med aktiviteter av olika slag. Ett populärt inslag som nu blivit tradition är tornerspelet på Furudals ridbana med tillhörande kortege från Ore-vallen till ridbanan.  I år blev det dramatisering av Dalecarlian Knights då Riddare och Amazoner skulle göra upp om De 7 Rikenas Juvel!

Vädret var strålande och mycket varmt, vilket märktes på både hästar och ryttare, men drabbningen blev spännande och El Sid och Quartern Barcos Fancy Cat korades av publiken som årets härskare av De 7 Rikenas Juvel.

Vi hade två debutanter bland Riddarlärlingarna: Kata Lo som fått dispens att starta inför publik då hon är under 18 samt gästriddaren Skogens Riddare, två hästar som debuterade: Nordsvenska stoet Sara och den unga American Curly valacken Winston, en Härold: Eira af Skade samt två boväpnare: Arvid och Eva - alla gjorde ett kanonjobb! Som vanligt också väldigt bra teamwork bland alla inblandade, Jättestolta är vi! Ett varmt tack också till den fantastiska publiken som kom och hejade fram oss i Dalecarlian Knights! Bilder från spelet kan ni kika på här